Joomla! workday 2016

Joomla! workday

Joomla! workday 2016

Read this article in English here.

Lørdag den 1. oktober afholdt JUG-CPH den første Joomla! workday. Vi var spændte på om konceptet ville holde – og må bare sige, at det gjorde det. Meningen med Joomla! workday er, at bruge en hel dag frem for kun 2 1/2 time en hverdags aften. På Joomla! workday har vi 8 timer til at fordybe os i forskellige emner. Konceptet giver også mulighed for selv at arbejde med emnerne på særlige arbejds sites – vi kalder det 'Hands-on' og til lejligheden var oprettet særlige sites hvor deltagerne bare kunne boltre sig.

Vi startede dagen med kaffe og rundstykker og brunsviger som Søren havde med fra Fyn – og så gik vi ellers i gang.

J2Store

Med første emne tog Bibbi os med en tur omkring en lille webshop der kaldes J2Store. Vi havde fået at vide, at det var mest til mindre shops men at den var let at installere. Vi blev dog alle blæst ned af stolene fordi det viste sig at være en super nem shop og meget enkel at sætte op. Så vil du gerne have en webshop der er nem at arbejde i, med ikke alt for komplekse varer og typer – så er det bare ind og hente denne shop. Det skal siges at det er værd at give lidt penge for shoppen – så er der lige lidt flere muligheder. Priserne starter ved $39 – så det er til at betale.

Custom module + CSS styling

Efter en kort pause tog vi fat på næste emne som kom over i den lidt nørdede afdeling. Jens fortalte omkring det at arbejde med moduler i Joomla! og style dem med CSS. Det er faktisk rimelig nemt. Men det kan virke uoverskueligt fordi det kræver lidt kendskab til CSS og at man skal ind og skrive lidt kode i nogle filer der ligger nogle steder hvor vi ikke er vandt til at komme. Det hele handlede om at lave et loginmodul på en måde der ser lidt mere lækker ud end standard måden. Det er i det hele taget sådan med CSS, at man ved hjælp af få linier kode kan ændre på elementer på ens site – så det ser ud lige som man vil have det.

Det der med tiden

Det er ikke nemt at holde programmet på en Joomla! workday! Vi lader os rive med og alle spørgsmål og interesse for emnet giver, i sidste ende, lidt problemer med tidsplanen. Så for at rette op på det så tog vi en kortere frokostpause og gik ret hurtigt igang med næste emne som var Fart på Joomla! Bibbi tog fat i emnet omkring hvordan får vi et overblik over, hvor hurtig siden bliver læst. Det er vigtigt at vores side kommer hurtigt frem til brugerens browser eller telefon. Ellers taber brugeren interessen ... og vi har kun nogle ganske få sekunder at gøre godt med. Der er mange områder at tage fat på for at øge hastigheden hvormed vores side bliver sendt ud til brugernes medier. Så vi fik vist hvor vi skal kigge henne ved brug af fx googles Page Speed værktøj. Du kan fx optimere på hvor mange forskellige templates skal hentes, hvor mange .js filer skal hentes, hvor godt komprimerede er dine billeder og så videre. Én ting er sikkert! Og det er at vi alle skal huske at få tjekket vores sider igennem dette værktøj – for der er hastighed at hente.

Bootstrap

Er måske et meget nørdet emne at bringe op på sådan en arbejdsdag. Men det er faktisk rimelig vigtigt, at vide mere om hvordan vores sites reagerer overfor det stadigt voksene antal af devices vi ser i mediebilledet. Bootstrap, der i sin tid dannede grundlaget for Twitter, er blevet enormt populært blandt udviklere – og efterhånden implementeret i tusinder af websites – hvis ikke milliarder. Der var helt stille omkring bordene da Jens fortalte om 'breakpoins', <div>'er og class'es ... ikke fordi det var sent på eftermiddagen – men nok mere fordi det er og bliver et emne hvor man skal stå tidligt op for, at kunne følge med. Dog er det, heldigvis, sådan at man med blot en lille del af Bootstrap kan gøre store forskellige på sit site. Tag en tur ind på getbootstrap.com og opleve hvor let det er at lave et link i en artikel om til en super fed og jeg-skal-komme-og-klikke-på-dig knap.

Summa summarum

Er at vi i JUG-CPH må erkende, at vi næste år gerne ser at der bliver arrangeret to Joomla! workdays. Én i foråret og én i efteråret. Vi har allerede talt lidt med JUG-SORØ om at det kunne være en opgave der blev delt lidt imellem vores to grupper. Således at vi hver især stod for én af arbejdsdagene. Men det er helt sikker at vi vender tilbage med mere information omkring Joomla! workday konceptet og hvordan vi breder det længere ud i 2017.

Hvis du har lyst kan du kigge på Joomla! workday lige her hvor der er både god information og hvor du kan hente præsentationerne.

Fra Bibbi og Jens skal der lyde en kæmpe stor TAK for interessen og fordi I valgte at bruge en sensommer lørdag omkring Joomla!

 

 

Søg i artiklerne

Nyhedsbrev

Få nyheder, og information om kommende møder på mail.
* skal udfyldes

Læs tidligere nyhedsbreve.

 

Disclaimer og cookies

“JUG-CPH is not affiliated with or endorsed by the Joomla!® Project or Open Source Matters. The Joomla!® name and logo is used under a limited license granted by Open Source Matters, the trademark holder in the United States and other countries.”

Cookiepolitik

© JUG CPH | Joomla! Registered Usergroup