Afholdte møder 2016

Populære extensions + Basic CSS

Aftenens JUG CPH møde blev en blanding af spændende info omkring nogle af de mest populære extensions og en lidt mere nørdet gennemgang af CSS.

Med udgangspunkt i Brian Teemans side www.spreadthejoomlalove.com under punktet Table, der har mange lighedspunkter til det periodiske system - gennemgik Bibbi en række af de populære og ikke mindst uundværlige extensions. Nogle er need-to-have og andre er nice-to-have. Men fælles for alle dem der er placeret i Brians periodiske system er, at de er gennemtestede og af virkelig i høj høj klasse.

Bibbi lagde naturligvis ud med Akeeba Backup som er need-to-have og den komponent du installerer som det første. Bagefter handlede det om Admin Tools som kunne gå fra nice-to-have og direkte til need-to-have, når man finder ud af hvor mange angreb ens hjemmeside får. 

Vi kiggede en del på editoren fra JCE. Det er en rigtig voksen editor med mange funktioner ... så mange, at man på brugerniveau kan tildele forskellige funktioner. Det er en editor der især giver muligheder i forhold til placering af billeder. Her kan man virkelig mærke forskel fra andre editorer. I JCE er man fx i stand til at arbejde med billeder som i en stifinder og lægge margin på billedet - uden at skulle kode css efterfølgende...

Hvilket bringer aftenen over til det sidste og mere nørdede punkt - Basic CSS. Jens fortalte omkring grundlæggende stylinge med CSS - hvilket er nemmere end de fleste tror - når først man får lært lidt at sproget ... som man siger. CSS er efterhånden blevet ret avanceret, men når først man har styr på, at finde de forskellige classes og elementer på siden via 'Inspicér element' - så er der ikke langt til, at taste nye statements ind i sin custom.css fil i template strukturen. CSS er et stort område ... og i JUG CPH har vi tænkt os at afmystificere området og blive bedre til det hver gang vi mødes ...


Disclaimer og cookies

“JUG-CPH is not affiliated with or endorsed by the Joomla!® Project or Open Source Matters. The Joomla!® name and logo is used under a limited license granted by Open Source Matters, the trademark holder in the United States and other countries.”

Cookiepolitik

© JUG CPH | Joomla! Registered Usergroup