Afholdte møder 2016

.htacces for dummies

Den lille fil med det store potentiale. Det var aftenens emne da vi mødtes i JUG-CPH. Vi taler naturligvis om Apache Web Server konfigurationsfilen .htaccess. En uvurderlig fil når man gerne vil kunne vise SEO venlige URL'er og sørge for at blive set – på den ene eller den anden måde ... enten med www. eller uden www. Indrømmet ... det er et emne i den nørdede ende af scalaen.

Dog skal det siges, at det er en fil du ikke kommer uden om. Du er nødt til at tage stilling til den – og ikke mindst det der skal stå i den ... som et minimum. Jens startede med en gennemgang af hvad denne fil egentlig er for en størrelse og hvad en laver. Vi var igennem hvordan filen aktiveres når man lige har installeret et nyt Joomla! site samt eksempler på hvordan man vælger til eller fra når det handler om www. eller ej. Så et lille afsnit om hvordan du sender brugere med forskellige sproginstillinger ind til dit sites ditto sprog. Vi lærte fx at sende danskere til den danske side, tyskere til den tyske side og alle andre til den engelske side. Hent Jens's præsentation her.

Så tog Bibbi over og fortalte lidt mere indgående omkring hvilken rolle .htaccess filen spiller i forhold til SEO. Her er det især vigtigt at holde øje med at få taget stilling til om siden skal omskrives til en url med eller uden www. Ikke fordi det betyder så meget i sidste ende – men mere fordi søgemaskinerne ikke kan finde ud af det hvis din side kan tilgåes med begge dele. Det hedder duplicate content og er ikke godt – for det bliver man nemlig straffet af og sendt nedad i søgeresultaterne. Hent Bibbi's præsentation her.

Husk at vi ikke får det hele med når vi gennemgår sådan et emne på et par timer ... vær' nysgerrig, søg og find – så I bliver endnu dygtigere til at arbejde med Joomla! og hvad dertil hører.


Disclaimer og cookies

“JUG-CPH is not affiliated with or endorsed by the Joomla!® Project or Open Source Matters. The Joomla!® name and logo is used under a limited license granted by Open Source Matters, the trademark holder in the United States and other countries.”

Cookiepolitik

© JUG CPH | Joomla! Registered Usergroup