Afholdte møder 2017

Er din Joomla! side blevet hacket?

Så fik vi startet på det nye år i JUG-CPH og det tilmed med et nyt medlem – Kim ... der er fra Holbæk og kender Oles kone :) Nå sjov til side ... vi lagde året ud med at se et webinar – af Ben Martinf fra Sucuri – om hvordan du holder øje med om din side er blevet hacket. Det var meget interessant – især fordi det ikke altid er tydeligt at se. I nogle tilfælde er det nemt, at finde ud af om siden er hacket da der enten kan være lagt et andet indhold på siden eller brugere bliver sendt videre til andre sider. Men der findes også hackere, der skjuler kode i filer som er svære at lokalisere.

Det er derfor ikke en nem opgave – når først det er sket. Så det kan ikke siges tydeligt nok ... sørg altid for, at være helt opdateret på både Joomla! versioner og diverse template, frameworks og udvidelser. Vær' især opmærksom på om en udvidelse er opdateret i nyere tid ... hvis datoen for seneste opdatering / vedligholdelse er gammel, kan det tyde på, at udvikleren ikke bruger tid på at holde den vedlige mere – det kan så føre til at hackere har nemmere ved at komme ind til din side.

Det gav anledning til, at snakke videre om yderligere sikkerhed på siden. Overvej fx at sætte dig ind i om dit webhotel tilbyder SSL aktivering! Det er der mange der gør – helt gratis. Resultatet er – når det er aktiveret – at der kommer et https// i din url – hvilket betyder at kommunikation imellem en bruger og din side bliver krypteret. Google melder også ud for tiden, at hjemmeside fremover vil blive 'ranket' lavere hvis ikke de har aktiveret SSL.

Vi fik også tid til at tale om sikkerhed vha. .htaccess filen samt hvor nemt det er, at sætte større krav til adgangskoden i Joomla! brugerregistreringen.

Mødet sluttede med en kort sammenligning af Joomla!s standard template Protostar og Helix3 – især er det værd at bemærke hvor nemt det er, at ændre i de nye frameworks og dermed skabe bedre og mere fleksible muligheder på ens side.

Link til Ben Martins webinar. Link til Bens Martins slideshow.


Disclaimer og cookies

“JUG-CPH is not affiliated with or endorsed by the Joomla!® Project or Open Source Matters. The Joomla!® name and logo is used under a limited license granted by Open Source Matters, the trademark holder in the United States and other countries.”

Cookiepolitik

© JUG CPH | Joomla! Registered Usergroup