Afholdte møder 2017

Ved du hvordan din fejlside ser ud?

jug cph 5 december 2017Vi er nået til december – årets sidste dage er i fuld gang ... og årets sidste JUG møde i JUG CPH er netop slut. Aftenens emne var 404 sider – internettes blinde gyde ... dér hvor du ender når noget går galt. Det er siden som ingen har lyst til at kigge på – og alligevel er der millioner af visninger hver eneste dag på hjemmesider verden over. Internettet er fuld af links – det er jo et af de fundamentale elementer – men det betyder også at det en gang imellem går galt. Hvis et link er udløbet, slettet, ændret osv. det vil ske hele tiden. Joomla! håndterer dette ved at vise en fejlside – aka en 404 side.

Denne fejlside er, mildest talt, ikke ret spændende. Derfor har mange udviklere af templates også lavet deres egen version. De er heller ikke særligt spændende. Derfor tog vi en tur i 404 sidernes verden for at se på om der er noget vi kan gøre bedre. Og ... det er der! I aften gennemgik Jens opskriften på hvordan du opbygger din egen 404 side. Det er ikke svært – der er bare en lille liste af ting du skal gøre:

1. Design din egen side som skal vise din fejlside – det kan du gøre i en  helt almindelig Joomla! artikel ... eller vha. en pagebuilder.

2. Tilknyt din artikel til en 'skult menu' for på den måde at anvende menupunktets alias til at pege på siden.

3. Lav en backup af filen 'error.php' i din default template mappe.

4. Kopier denne kode ind i en ny 'error.php'

<?php
defined('_JEXEC') or die;
$url = JURI::root().'din-url-placeres-her';
if ($this->error->getCode() == '404')
{
header("HTTP/1.0 404 Not Found");
$html = '';
if (ini_get('allow_url_fopen'))
{
$html = @file_get_contents($url);
}
else if (function_exists('curl_version'))
{
$ch = curl_init();
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 5);
$html = @curl_exec($ch);
curl_close($ch);
}
if (empty($html))
{
$html = '

404 - Page not found

';
}
die($html);
}

?>

 

5. Erstat 'din-url-placeres-her' med 'det-alias-din-artikel-har'

6. Når du nu taster en fejlside på din hjemmeside lander du på din egen 404 side.

Det ser måske svært ud – men det er det ikke. Som med alt andet indenfor hjemmeside og Joomla! er det et spørgsmål om, at kaste sig ud i det – med tiden finder du en løsning. Tak til aftenens julede indslag ... nemlig Karens æbleskiver! De bragte glæde og god smag hos alle der var med.

Fra styregruppen skal der lyde et kæmpe stort tak for opbakningen til vores Joomla! møder gennem hele året! Vi er rigtig glade for at I kommer og lytter til vores forskellige oplæg. Vi glæder os til at lægge et spændende program for 2018 og til endnu en fantastisk Joomla! Workday 2018 til november. Med ønsket om en god jul og et godt nytår – siger vi tak for 2017 og på gensyn i 2018.

Disclaimer og cookies

“JUG-CPH is not affiliated with or endorsed by the Joomla!® Project or Open Source Matters. The Joomla!® name and logo is used under a limited license granted by Open Source Matters, the trademark holder in the United States and other countries.”

Cookiepolitik

© JUG CPH | Joomla! Registered Usergroup