Afholdte møder 2019

Få struktur på dit indhold

Medlemmerne af JUG CPH har været på spil igen og hygget omkring Joomla! og vores case omkring Papirkompagniet. Det ser rigtig lovende ud for folkene hos Papirkompagniet – det ender helt sikkert med, at de får en fantastisk hjemmeside.

På aftenens møde handlede det om at få struktur på indholdet. Det er én af de første faser, du skal igennem for at sikre dig, at du ender med en god og struktureret side, hvor dine brugere føler sig godt til rette. Bibbi lagde ud med at tale om de områder, du skal arbejde med i planlægningen af din struktur. Design, wireframe, brugervenlighed, skærmfold, navigation, sitemap, kategorier, artikler og menustruktur var altsammen områder, vi var omkring.

Alt starter med at finde ud af, hvilken hjemmeside det er, der skal sættes igang. På fx et stykke papir kan du lave en tegning / wireframe, der i skitseform viser, hvordan din forside skal se ud og med hvilket indhold. Tag stilling til placering af logo og menu samt det første indhold, som din bruger skal se og – ikke mindst – agere på. Opbyg en struktur for dine artikler i form af nogle gode kategorier, nogle gode titler på artiklerne samt tilhørende menutitler.

Efter en god præsentation tog Jens over med alt det praktiske. Det meste arbejde i Joomla! er virkelig nemt. Arbejdet med at få styr på strukturen er nok den mest krævende øvelse. Vi gennemgik, hvordan du kan oprette indholdet efter KAM metoden. Den går i al sin enkelthed ud på, at du først opretter en Kategori, efterfulgt af en Artikel, som du til sidst linker til et Menupunkt. Joomla! kan endda gøre dette på flere måder – for skulle du være i gang med at skrive en artikel og finder på en ny kategori, kan du oprette den med det samme ved blot at taste din nye kategori direkte i feltet 'Kategori' ... der skal jo være plads til spontaniteten også.

Mødet sluttede af med en brainstorm på strukturen til Papirkompagniets nye hjemmeside. Der kom fint gang i debatten og idéerne – og det endte med, at vi nu har en god struktur at arbejde med på det næste møde, hvor vi arbejder videre med projektet omkring Papirkompagniet.

Du kan se præsentationen og læse vejledningen om oprettelse af hjemmesiden her på siden – hvor vi opdaterer løbende efter hvert møde.

Her kan du følge med i udviklingen af papirkompagniet.dk

På gensyn den 14. marts 2019, hvor vi aktiverer nyttige funktioner I Joomla!

Søg i artiklerne

Nyhedsbrev

Få nyheder, og information om kommende møder på mail.
* skal udfyldes

Læs tidligere nyhedsbreve.

 

Disclaimer og cookies

“JUG-CPH is not affiliated with or endorsed by the Joomla!® Project or Open Source Matters. The Joomla!® name and logo is used under a limited license granted by Open Source Matters, the trademark holder in the United States and other countries.”

Cookiepolitik

© JUG CPH | Joomla! Registered Usergroup