Afholdte møder 2019

Aktiver nyttige funktioner i Joomla!

Denne aften i serien af vores case stories om den fiktive virksomhed Papirkompagniet handlede om, at aktivere nogle af de nyttige funktioner i Joomla!

Bibbi lukkede op for posen med at vise hvordan du kan tilpasse backenden så du hurtigt kan se hvilken side du arbejder på. Helt fra når du logger ind på din side kan du indsætte et logo, for på den måde at vise hvilken side du skal til at logge ind på. Som standard vises et Joomla! logo – men med eget logo kan du hurtigt vise at du er på rette vej. Der udover kan du ændre farver på login skærmens baggrund og på særlige steder i backenden – på den måde kan du få det rigtige look'n'feel også selvom du 'bare' er en webmaster der skal ind og redigere lidt i teksterne. Du kan læse om hvordan du personificerer dit login her.

Nu kom turen til vores (som standard) 'kedelige' dashboard. Her kan du nemlig også lave lidt justeringer, så du rent faktisk kan bruge det til noget. Bibbi fortalte hvordan du kan få vist dine egne informationer – så andre brugere kan danne sig et overblik eller vide hvor de skal hente hjælp henne. Som afslutning var vi en tur omkring hvordan du opretter kontakter i Joomla! Her blev Anders And oprettet i kundeservice afdelingen – og nu kan brugerne finde frem til hvem de skal ringe til. Det er et ret stærkt modul som følger med Joomla! helt kvit og frit ... og den slags udvidelser er der en del af i Joomla!

Nu kom turen til Jens, der kunne vise lidt omkring en af de stærke funktioner i Joomla! nemlig positioner. Et modul kan nemlig placeres lige hvor du vil have det. Du skal blot fortælle hvilken position det skal sidde på – samt hvilken side det må vises på. Og på den måde kan du virkelig skabe en fleksibel hjemmeside. Men det handler også i høj grad om hvilken skabelon du anvender. Jens tog i første omgang udgangspunkt i Protostar som er Joomla! 3.x seriens standard skabelon. Det viste sig hurtigt, at der er begrænsede muligheder. Derfor har vi i vores case story valgt, at installere Helix Ultimate skabelonen. Papirkompagniet syntes det er en fin idé ... det måtte bare ikke koste noget. OG heldigvis er Helix Ultimate fra joomshaper.com ganske gratis.

Som afslutning var vi en tur rundt omkring brug af standard positioner (positioner der allerde er oprettede) og tilføjelse af positioner. Kort fortalt så er der bare rigtig mange muligheder i Joomla! Så mange at det kan være svært, at få plads til dem alle på sådan en helt almindelig torsdag aften i godt JUG selskab.

Her kan du følge med i udviklingen af papirkompagniet.dk

På gensyn den 11. april 2019, hvor vi kigger på de forskellige moduler i Joomla!

 

Søg i artiklerne

Nyhedsbrev

Få nyheder, og information om kommende møder på mail.
* skal udfyldes

Læs tidligere nyhedsbreve.

 

Disclaimer og cookies

“JUG-CPH is not affiliated with or endorsed by the Joomla!® Project or Open Source Matters. The Joomla!® name and logo is used under a limited license granted by Open Source Matters, the trademark holder in the United States and other countries.”

Cookiepolitik

© JUG CPH | Joomla! Registered Usergroup