Afholdte møder 2019

Sådan virker de forskellige moduler

På sådan en halv kølig forårsaften lige inden påske, var der fint fremmøde i JUG-CPH. Vi fortsatte i rækken af møder om vores spændende virksomhed Papirkompagniet. Aftenens emne var moduler som i de gamle dage. Moduler der har været med siden Joomla! blev født – og dermed er en del af de områder som enhver Joomla! bruger skal kende til.

Bannere, søgefunktion, brødkrummesti og login – alle sammen funktioner som har været med fra starten. På en måde, er det også funktioner som stadig har relevans. Bannere er måske blevet et område som vi enten elsker eller hader – men ikke desto mindre har vi brug for at promovere og tilbyde, at læseren måske også er interesseret i dette emne også ... klik! og så er de videre. Søgefunktionen er altid vigtig, brødkrummestien hjælper med navigationen og skal siden kunne tilbyde login er det jo også vigtigt, at det ser enkelt og indbydende ud.

Aftenens møde startede lidt blødt ud med, at folk mødte ind og fik en kop kaffe og en snak – rundt omkring i lokalet – vel at mærke. Det er også dejligt lyst og temperaturen er for opad gående ... så det emmer lidt af gå-på-mod og glæde over forårets snarlige komme. En smule forsinket lagde Jens ud med, at fortælle om Joomla!s moduler og komponenter. Og sådan ER det med Joomla! Ofte hænger et modul sammen med en funktionalitet i det lidt mere avancerede komponent. Og det er faktisk DET der gør Joomla! stærk. Komponenten med alt hvad den kan af indstillinger og justeringer – efterfulgt af modulet der er stærk i, at få placeret og vist indholdet på siden – lige præcis hvor du gerne vil have det.

Efter gennemgang af de forskellige moduler, havde vi tid til at småsnakke igen og tage små og store emner op. Det er også en del af JUG – nemlig at kunne komme og stille spørgsmål ... og allerhelst kunne gå hjem med et svar. Det er ikke altid det er muligt – men vi gør vores til, at alle får noget konstruktivt ud af vores møder.

Endnu en gang skal der lyde en kæmpe stor tak til alle jer, der havde lyst til at komme og få og dele viden om verdens bedste CMS ... nemlig Joomla!

Her kan du følge med i udviklingen af papirkompagniet.dk

På gensyn den 14. maj 2019, hvor vi viser dig hvordan du laver en blog ... en 'papirblog'

Søg i artiklerne

Nyhedsbrev

Få nyheder, og information om kommende møder på mail.
* skal udfyldes

Læs tidligere nyhedsbreve.

 

Disclaimer og cookies

“JUG-CPH is not affiliated with or endorsed by the Joomla!® Project or Open Source Matters. The Joomla!® name and logo is used under a limited license granted by Open Source Matters, the trademark holder in the United States and other countries.”

Cookiepolitik

© JUG CPH | Joomla! Registered Usergroup