Afholdte møder 2019

Sådan opretter du en landing page

Nu er sommeren på vej! Det ved man, når det sidste møde er afholdt i JUG CPH. Og det var et rigtigt godt møde, der handlede om at oprette – eller bygge – en landing page. Susanne lagde ud med en præsentation omkring emnet landing pages. Hvorfor skal du have sådan én, og hvad skal den bruges til? En landing page er, oversat til dansk, en side som dine brugere eller kunder lander på som den første, efter de har klikket på et banner eller et link fra SoMe universet. Det er siden, hvor du har mulighed for at skabe konverteringer til enten køb eller registrering af data. Susanne gennemgik landing page'en som et element, hvor du både kan have succes – men også fatal fiasko. Det handler om, at denne side skal virke! Keep it simple er nok de vigtigste ord i denne forbindelse. Der er nemlig ikke mange millisekunder at gøre godt med, når du skal have dine besøgende til at klikke hen til det rigtige sted.

Din landing page er altså en side, hvor du kort fortæller om enten et produkt eller en ydelse mv., og som er tilpas interessant, at brugeren klikker videre ind på din hjemmeside eller shop.

Du kan se Susannes præsentation her.

Men sådan en landing page laver jo ikke sig selv! Du skal afsætte lidt tid til at opbygge din landing page. Jens fortsatte aftenens gennemgang med at vise, hvordan du kan sætte en landing page op i Joomla! Og det var – helt enkelt – ved brug af en Joomla! artikel, en skjult menu og en anelse css. *Spoiler alert* Der skal en DEL css færdigheder til hvis du vælger at lave din side i en helt almindelig Joomla! artikel – så er det sagt! Det er fordi, at der kræves en del styling, da en landing page kræver, at der sker noget spændende og grafisk. Men det ER altså muligt at lave en side i fx JCE editoren sammen med en god blanding af billeder og css.

Hvis du i stedet for installerer en page builder, kan du halvere den tid, du skal bruge på at lave siden. Det må siges at være meget nemmere. I en page builder kan du nemlig arbejde lidt mere frit – og du behøver ikke at skulle kigge i koderne for at få det hele til at se godt ud. Hvilken løsning det skal være er, i sidste ende, dit eget. Har du brug for en helt enkel landing page, skal du vælge en simpel Joomla! artikel – hvorimod en page builder er værktøjet, hvis du skal sætte noget mere avanceret op. Vælg med hjertet og fornuften og husk at overveje, hvor meget tid du vil bruge på opgaven.

Fra JUG CPH's styregruppe skal der lyde et kæmpe stort tak, fordi I er mødt så talstærkt op i det seneste halv år! Vi er rigtig glade for, at vores program har kunnet lokke jer til vores møder. Vi håber, I får en fantastisk sommer – og vi glæder os til vi ses igen den 13. august.

Tak for kage til Holbæk-drengene – det var en virkelig god kringle!

Sommerhilsner fra JUG CPH's styregruppe

Søg i artiklerne

Nyhedsbrev

Få nyheder, og information om kommende møder på mail.
* skal udfyldes

Læs tidligere nyhedsbreve.

 

Disclaimer og cookies

“JUG-CPH is not affiliated with or endorsed by the Joomla!® Project or Open Source Matters. The Joomla!® name and logo is used under a limited license granted by Open Source Matters, the trademark holder in the United States and other countries.”

Cookiepolitik

© JUG CPH | Joomla! Registered Usergroup