Afholdte møder 2019

Tilpasning og tilsidesætning i maskinrummet

Egentlig var aftenens emne både omkring CSS og overrides – men denne kølige aften kom det til helt at handle om CSS, og hvordan du bruger det til at tilpasse og styre din hjemmesides design. Hvis du ikke kan vente med at høre noget om overrides – så kom med til Joomla! Workday 2019 ... hvor dette emne er på programmet.

CSS – Cascading Style Sheets er hjertet i designet af din template. Det er en slags opslagsværk, hvor Joomla! kigger i og finder ud af, hvordan din side skal præsenteres. Det smarte ved CSS er, at informationerne ligger i ganske få centrale filer fx 'template.css'. Her får Joomla! besked på, hvordan bl.a. html tags skal vises – samt en hel masse andre elementer på din side. Det hele styres af nogle 'selectors' – den mest anvendte er 'class selector' – her kan du fx oprette en class med navnet .bokse, og så kan du kalde den class for de elementer, du vil style som bokse. På den måde kan du hurtigt og nemt bestemme, hvordan forskellige elementer på dit website skal se ud.

Det kan være svært at finde det element, du gerne vil style og få til at se ud præcis, som du vil have det ... her kan du med fordel bruge 'Inspicér element' [Firefox] eller 'Undersøg' [Chrome] (du finder den ved at højreklikke på musen). Med denne funktion i din browser kan du se alle de filer og funktioner, der sørger for at din hjemmeside gør, som den gør.

Efter en tur i CSS maskinen tog Bjørn over og fortalte om hans tilgang til hjemmeside. Tusind tak til Bjørn for en meget personlig fortælling om vejen fra simpel html over Stones Webwriter, Corel Draw og til det CMS, vi alle hylder – Joomla!. Bjørn lagde først ud med en præsentation af det, vi kalder for 'Vis os dit website', og det vil vi fortsætte med de kommende møder. På mødet i november vil Niels fortælle om hans website og oplevelser.

På gensyn den 14. november, hvor vi får styr på vores brugere og deres rettigheder – OG på gensyn til Joomla! Workday den 26. oktober ... husk at tilmelde dig på Facebook – det koster kun 50,- kr.

Søg i artiklerne

Nyhedsbrev

Få nyheder, og information om kommende møder på mail.
* skal udfyldes

Læs tidligere nyhedsbreve.

 

Disclaimer og cookies

“JUG-CPH is not affiliated with or endorsed by the Joomla!® Project or Open Source Matters. The Joomla!® name and logo is used under a limited license granted by Open Source Matters, the trademark holder in the United States and other countries.”

Cookiepolitik

© JUG CPH | Joomla! Registered Usergroup